Suhkrumasse ja modelleerimisnugasid saab osta Tordikaunistused.ee -st
Roos
1. Rulli kergelt tärklise või tuhksuhkruga üle puistatud alusel suhkrumass õhukeseks (u. 2 mm).
2. Otsi välja südamekujuline piparkoogivorm, lõika suhkrumassist südamed. Korja ülejäänud suhkrumass kokku ja paki kuivamise vältimiseks toidukilesse.
3. Võta ülejäänud suhkrumassist väike tükk ja vormi sellest koonusekujuline roosi süda.
4. Poolita modelleerimisnoaga südamed.
5. Vajuta modelleerimisnoaga õhukeseks, roosi kroonleheks. Tee nii kõigi poolekslõigatud südametega.
6. Hakka lisama kroonlehti roosi südamiku ümber.
7. Lisa kroonlehti nii palju, kuni saad soovitud suurusega roosi õie. Lõika õis alt tasaseks.
Roosi lehed
1. Rulli roheline suhkrumass õhukeseks (u. 2 mm). Lehtede valmistamiseks kasuta päris roosi lehte või mõne muu taime sarnaseid lehti.
2. Silu sõrmega lehe pinda, nii jäävad leherootsu kontuurid suhkrumassile. Lõika lehe ümbert sakilise modelleerimisnoaga.
3. Eemalda ülejäänud suhkrumass ja paki kuivamise vältimiseks toidukilesse.
Nelk
1. Nelgi võib teha ka ainult ühevärvilise, minul on siin näidatud, kuidas saab kahevärvilise õie teha. Roosa suhkrumassi segasin siin kokku valgest ja punasest.
2. Võta 2 värvist suhkrumassist tükid, rulli need käe vahel piklikuks ja aseta kõrvuti rullimisalusele. Vajuta sõrmedega üheks.
3. Rulli pikaks ja õhukeseks (u. 1,5 mm) ribaks) ja lõika sakilise modelleerimisnoaga rebides äär narmaliseks.
4. Hakka nüüd seda pikka riba nelgiõie sarnaselt kokku voltima.
5. Valmis nelgiõis lõika alt tasaseks.
Nelgi (vms. lille) lehed
1. Sega omavahel roheline ja valge suhkrumass, nii saad helerohelist värvi suhkrumassi
2. Rulli suhkrumass õhukeseks (2 mm) ja lõika sirge modelleerimisnoaga pikad, peenikesed kolmnurgad.
3. Eemalda ülejäänud suhkrumass ja paki kuivamise vältimiseks toidukilesse. Tõmba teravatipulise modelleerimisnoaga lehtede keskele jooned.
Kalla
1. Väikeste kallaõite tegemiseks rulli valge suhkrumass õhukeseks (2 mm) ja lõika südamekujulise vormiga kujundid.
2. Poolita modelleerimisnoaga südamed ja lõika ümmarguseks tilgakujuliseks.
3. Vajuta õied lamedamaks. Võta tükike kollast suhkrumassi, sellest saab kalla südamik. Mustri saamiseks vajuta seda sõelal.
4. Aseta südamik õie keskele ja vajuta õielehe otsad üksteise peale.
nii käepäraste vahenditega nii ilus tulemus!
VastaKustutaroosi ma teen ise teistmoodi.. aga nelgi proovin ära küll!
kas Teil tordi pritse ja tüllesid ka müüki tuleb?
VastaKustutaTordipritskotid on nüüd müügil, varsti lisanduvad ka tülled.
VastaKustuta