Kasutasin selle jõulutordi tegemiseks suhkruga segatud sügavkülmutatud pohli. Valge šokolaadi magus maitse ja pohlade mõrkjus sobivad piparkookidest tordipõhjaga ideaalselt. Lisaks näeb tort väga kaunis välja ja on lihtne valmistada.
Põhi:
180 g piparkooke või šokolaadiküpsiseid
75 g sulavõid
Täidis:
300 g vanilje-kohupiimapastat
2 dl vahukoort
150 g valget šokolaadi
3 tl želatiini
3 sl vett
2 dl pohli
Kaunistuseks:
1 dl pohli
hõbedasi suhkrukuule
šokolaadigraanuleid
Kata 24-26 cm lahtikäiva tordivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Purusta piparkoogid, sega sulavõiga ja suru koogivormi põhja. Vahusta vahukoor, sega kohupiimapastaga ja sulatatud valge šokolaadiga. Paisuta želatiin 3 sl külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Lisa kreemi hulka, sega hoolega ning viimasena puista juurde pohlad. Vala kreem piparkoogipõhjale. Aseta tort 3 tunniks kuni üleöö külmkappi. Enne serveerimist puista peale pohlad ja teised meelepärased kaunistused.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar