Kuna Tomati-läätsesupp , mida valmistasin eelmisel nädalal oli väga maitsev, siis uurisin ja otsisin veel huvitavaid läätsetoitude retsepte. Lõpptulemusena valmis mõnus ja tervislik tomatine kana-läätsehautis, mis meie perele väga maitses.
4-le
400 g kana kintsuliha või fileed
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
0,5 punast tšillikauna
1 purk purustatud tomateid
150 g punaseid kiirkeedu läätseid
4-5 dl kanapuljongit
sidrunimahla
basiilikut
soola-pipart
õli
Kana marineerimiseks:
1 sl sidrunimahla
1 purustatud küüslauguküüs
sidrunipipart
soola
Lõika kana väiksemateks tükkideks ja aseta kaussi. Lisa juurde sidrunimahl, purustatud küüslauk, natuke sidrunipipart ja soola. Sega korralikult ja marineeri 30 minutit.
Senikaua haki punane sibul, küüslauk ning tšilli väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, prae need kiirelt läbi ja tõsta kõrvale. Pruunista kanatükid, lisa juurde praetud sibul, küüslauk ja tšilli, tomatikonserv, läätsed ning kuum puljong. Hauta vaiksel tulel 30 minutit või kuni läätsed on pehmed. Pigista juurde sidrunimahl ning maitsesta basiiliku ja soola-pipraga.
neljapäev, 25. veebruar 2010
teisipäev, 23. veebruar 2010
Kohupiimapontšikud
Mmm... kohupiimapontšikud on imemaitsvad nostalgilised maiuspalad :) Mu lapsed ei jõudnud kuidagi ära oodata, millal kõik pallikesed valmis saavad ja sööma saab hakata. Kaval olekski korraga lausa topeltkogus teha, siis saab järgmisel päeval ka maiustada.
400 g kohupiimapastat
7 sl suhkrut
3 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl soodat
soola
Küpsetamiseks:
u. 1l toiduõli
Peale raputamiseks:
tuhksuhkrut
Klopi munad suhkruga, lisa kohupiimapasta, näpuotsatäis soola ja soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks taignaks. Aja potis õli kuumaks (kui õli sisse asetatud saiatükk hakkab särisedes küpsema, on õli kuumus paras).
Võta ühe teelusikaga taignast väikesed pallikesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema. Mina küpsetasin korraga umbes 6-8 pallikest ja kui need valmis said, panin järgmised. Vahepeal keera neid, et pallikesed küpseksid ühtlaselt kuldseks. Õli temperatuur peaks kogu aeg ühtlane olema, sest kui pontšikud liiga kiiresti pruunistuvad, jäävad need seest tooreks ja vajuvad jahtudes lössi. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga paberkäterätiga kaetud alusele nõrguma. Jahtunud kohupiimapontšikutele sõelu peale tuhksuhkrut.
400 g kohupiimapastat
7 sl suhkrut
3 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl soodat
soola
Küpsetamiseks:
u. 1l toiduõli
Peale raputamiseks:
tuhksuhkrut
Klopi munad suhkruga, lisa kohupiimapasta, näpuotsatäis soola ja soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks taignaks. Aja potis õli kuumaks (kui õli sisse asetatud saiatükk hakkab särisedes küpsema, on õli kuumus paras).
Võta ühe teelusikaga taignast väikesed pallikesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema. Mina küpsetasin korraga umbes 6-8 pallikest ja kui need valmis said, panin järgmised. Vahepeal keera neid, et pallikesed küpseksid ühtlaselt kuldseks. Õli temperatuur peaks kogu aeg ühtlane olema, sest kui pontšikud liiga kiiresti pruunistuvad, jäävad need seest tooreks ja vajuvad jahtudes lössi. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga paberkäterätiga kaetud alusele nõrguma. Jahtunud kohupiimapontšikutele sõelu peale tuhksuhkrut.
neljapäev, 18. veebruar 2010
Tomati-läätsesupp
Selle supi valmistamisel tegin esimese tutvuse läätsetega ja mulle väga maitses. Supis pole küll killukestki liha, kuid on sellest hoolimata uskumatult toitev ja mis peamine - väga tervislik :)
4-le
1 purk purustatud tomateid
8-9 dl kana-või aedviljapuljongit
200 g punaseid läätsi (kiirkeedu)
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
3 sl oliivõli
musta pipart
Serveerimiseks:
näkileiba
Kuumuta potis 1 sl õli ning lisa sinna hakitud sibul ja küüslauk, sega ja veidi aja pärast kalla juurde purustatud tomatid, puljong ja loorberilehed. Lase keema, lisa läätsed ja ülejäänud oliivõli. Keeda nõrgal kuumusel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed. Valmis supp maitsesta purustatud musta pipraga. Supi kõrvale serveerisin näkileiba.
4-le
1 purk purustatud tomateid
8-9 dl kana-või aedviljapuljongit
200 g punaseid läätsi (kiirkeedu)
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
3 sl oliivõli
musta pipart
Serveerimiseks:
näkileiba
Kuumuta potis 1 sl õli ning lisa sinna hakitud sibul ja küüslauk, sega ja veidi aja pärast kalla juurde purustatud tomatid, puljong ja loorberilehed. Lase keema, lisa läätsed ja ülejäänud oliivõli. Keeda nõrgal kuumusel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed. Valmis supp maitsesta purustatud musta pipraga. Supi kõrvale serveerisin näkileiba.
esmaspäev, 15. veebruar 2010
Virsiku-kohupiimakook
See kook on üks meie pere lemmikutest ja sellest on päris tükk aega möödas kui ma seda viimati valmistasin. Sõbrapäev oli aga hea põhjus millegi maitsva küpsetamiseks ja nii see retsept üle pika aja käiku läks.
Virsikute asemel sobib siin kasutada ka aprikoose või ananassitükke.
12 tk
Taigen:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 suur purk konservvirsikuid
1 pk (200 g) vaniljekohupiima
2 dl hapukoort
2 muna
1 dl kompotivedelikku
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külma.
Sega vispliga või mikserda kokku kohupiim, hapukoor ja munad. Lisa juurde kompotivedelik ja suhkrud.
Suru taigen 24-26 cm pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Tükelda konservvirsikud sektoriteks ja lao koogile. Küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
Virsikute asemel sobib siin kasutada ka aprikoose või ananassitükke.
12 tk
Taigen:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 suur purk konservvirsikuid
1 pk (200 g) vaniljekohupiima
2 dl hapukoort
2 muna
1 dl kompotivedelikku
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külma.
Sega vispliga või mikserda kokku kohupiim, hapukoor ja munad. Lisa juurde kompotivedelik ja suhkrud.
Suru taigen 24-26 cm pirukavormi või lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis. Tükelda konservvirsikud sektoriteks ja lao koogile. Küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
neljapäev, 11. veebruar 2010
Siiruviiruline keeks
Antud taignakogusest saab küpsetada suure keeksi. Klassikalisest keeksiretseptist erineb see selle poolest, et siin on või asendatud õliga ja nisujahu kõrval kasutatud ka rukkijahu. Maitselt on aga sama hea ja õhukindlalt pakituna säilib värskena mitu päeva.
4 muna
3 dl suhkrut
2 dl nisujahu
3 dl rukkijahu
1 sl küpsetuspulbrit
2,5 dl piima
2,5 dl õli
4 sl kakaopulbrit
Glasuur:
sulatatud šokolaadi (valget, roosat, tumedat või piimašokolaadi)
värvilisi nonparelle
Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Lisa juurde kuivained (v.a. kakaopulber) ning piim ja õli. Sega taignaks. Poolele taignast lisa kakaopulber. Määri keeksivorm võiga ja hakka vaheldumisi heledat ja tumedat tainast vormi tõstma, nii et tainas jääks siiruviiruliselt. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni keeksi sisse torgatud puidust hambatikk puhtaks jääb. Tõsta keeks koos vormiga restile jahtuma ning eemalda siis vormist.
Sulata šokolaadid, nirista keeksile ja puista üle värviliste nonparellidega.
4 muna
3 dl suhkrut
2 dl nisujahu
3 dl rukkijahu
1 sl küpsetuspulbrit
2,5 dl piima
2,5 dl õli
4 sl kakaopulbrit
Glasuur:
sulatatud šokolaadi (valget, roosat, tumedat või piimašokolaadi)
värvilisi nonparelle
Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Lisa juurde kuivained (v.a. kakaopulber) ning piim ja õli. Sega taignaks. Poolele taignast lisa kakaopulber. Määri keeksivorm võiga ja hakka vaheldumisi heledat ja tumedat tainast vormi tõstma, nii et tainas jääks siiruviiruliselt. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni keeksi sisse torgatud puidust hambatikk puhtaks jääb. Tõsta keeks koos vormiga restile jahtuma ning eemalda siis vormist.
Sulata šokolaadid, nirista keeksile ja puista üle värviliste nonparellidega.
Hõrgud lihapallid pruunis kastmes
Ülimaitsvad pisikesed lihapallid pruunis kastmes. Kuigi valmistamisega on mässamist omajagu, tasuks nende tegemine siiski vähemalt korra ette võtta, sest kiidusõnad sööjatelt on garanteeritud.
4-le
Lihapallid:
400 g seguhakkliha
0,5 dl riivsaia
1 dl 10% hapukoort või vett+hapukoort
1 muna
1 sibul
hakklihamaitseainet
pipart
võid, õli
Kaste:
1 sl võid
1,5 sl nisujahu
3 dl kuuma veisepuljongit
1 dl hapukoort
1 sl sojakastet
pipart, soola
Sega riivsai hapukoorega ja jäta paisuma. Tükelda sibul väikesteks tükkideks ja prae pannil õli-või segus klaasjaks. Tõsta jahtuma. Mina purustasin sibula veel minilõikuriga hästi peeneks, nii ei jää lihapallidesse sibulatükke. Pane hakkliha kaussi, lisa juurde riivsai, sibul, muna ning maitsesta hakklihamaitseaine ja purustatud musta pipraga. Veereta segust väikesed hakklihapallid ning prae neid pannil õli-või segus mitmes jaos. Valmis lihapallid tõsta kaussi või taldrikule ja kata kaanega, et nad ära ei jahtuks.
Kastme jaoks kasuta sama panni, millel just lihapalle praadisid. Vajadusel lisa juurde võid, puista juurde jahu ja lase pruunistuda. Lisa vähehaaval puljong ja sega samal ajal hoolikalt vispliga, et ei tekiks tükke. Viimaks lisa hapukoor ning maitsesta kaste sojakastme ning soola ja pipraga. Tõsta kastmesse lihapallid.
Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.
4-le
Lihapallid:
400 g seguhakkliha
0,5 dl riivsaia
1 dl 10% hapukoort või vett+hapukoort
1 muna
1 sibul
hakklihamaitseainet
pipart
võid, õli
Kaste:
1 sl võid
1,5 sl nisujahu
3 dl kuuma veisepuljongit
1 dl hapukoort
1 sl sojakastet
pipart, soola
Sega riivsai hapukoorega ja jäta paisuma. Tükelda sibul väikesteks tükkideks ja prae pannil õli-või segus klaasjaks. Tõsta jahtuma. Mina purustasin sibula veel minilõikuriga hästi peeneks, nii ei jää lihapallidesse sibulatükke. Pane hakkliha kaussi, lisa juurde riivsai, sibul, muna ning maitsesta hakklihamaitseaine ja purustatud musta pipraga. Veereta segust väikesed hakklihapallid ning prae neid pannil õli-või segus mitmes jaos. Valmis lihapallid tõsta kaussi või taldrikule ja kata kaanega, et nad ära ei jahtuks.
Kastme jaoks kasuta sama panni, millel just lihapalle praadisid. Vajadusel lisa juurde võid, puista juurde jahu ja lase pruunistuda. Lisa vähehaaval puljong ja sega samal ajal hoolikalt vispliga, et ei tekiks tükke. Viimaks lisa hapukoor ning maitsesta kaste sojakastme ning soola ja pipraga. Tõsta kastmesse lihapallid.
Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.
kolmapäev, 10. veebruar 2010
Kanasalat sinihallitusjuustu ja õunaga
Selles salatis kohtuvad omavahel marineeritud kanafilee, õun ja sinihallitusjuust mis on serveeritud värskel lehtsalatil.
4-le
100 g sinihallitusjuustu
1 suurem kanafilee
1 Golden õun
1 pott lehtsalatit või jääsalatit
Kana marineerimiseks:
2 sl magusat tšillikastet
1 sl sidrunist pigistatud mahla
soola
Kaste:
2 dl 10% hapukoort või maitsestamata jogurtit
3-4 sl magusat tšillikastet
soola
Sega kokku marinaadiained, tükelda broilerifilee ribadeks ja aseta umbes tunnikeseks marinaadi. Kuumuta pannil õli ja prae kanafilee küpseks. Lase jahtuda.
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja aseta suurele serveerimisalusele. Tükelda õun ribadeks ja tõsta salatile, pudenda juurde sinihallitusjuust ja viimaks lisa broilerifilee ribad.
Kastme jaoks sega tšillikaste hapukoorega ning maitsesta soolaga. Pane eraldi kausikeses salati kõrvale.
Kutsu sõbrad külla ja paku salati juurde Proseccot või valget veini :)
4-le
100 g sinihallitusjuustu
1 suurem kanafilee
1 Golden õun
1 pott lehtsalatit või jääsalatit
Kana marineerimiseks:
2 sl magusat tšillikastet
1 sl sidrunist pigistatud mahla
soola
Kaste:
2 dl 10% hapukoort või maitsestamata jogurtit
3-4 sl magusat tšillikastet
soola
Sega kokku marinaadiained, tükelda broilerifilee ribadeks ja aseta umbes tunnikeseks marinaadi. Kuumuta pannil õli ja prae kanafilee küpseks. Lase jahtuda.
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja aseta suurele serveerimisalusele. Tükelda õun ribadeks ja tõsta salatile, pudenda juurde sinihallitusjuust ja viimaks lisa broilerifilee ribad.
Kastme jaoks sega tšillikaste hapukoorega ning maitsesta soolaga. Pane eraldi kausikeses salati kõrvale.
Kutsu sõbrad külla ja paku salati juurde Proseccot või valget veini :)
teisipäev, 9. veebruar 2010
Sinepine veisestrooganov pennega
Mõnus poole tunniga valmiv pastaroog veiseliha ja šampinjonidega.
4- le
250 g pennet
290 g veisestrooganovi
1 sl jahu
soola, pipart
1 sl võid
1 sl õli
200 g šampinjone
1 hakitud punane sibul
1 sl jahu
3 dl veisepuljongit
2-3 sl Felix´i inglise sinepit
1 sl tomatipüreed või ketšupit
3 sl hapukoort
soola, pipart
hakitud värsket või kuivatatud peterselli
Pane pasta keema. Maitsesta liha soola ja pipraga ning puista üle jahuga. Kuumuta pannil pool või ja õli kogusest ning pruunista liha mitmes jaos. Tõsta liha eraldi kaussi ning prae pannil viilutatud seened. Tõsta ka seened pannilt liha juurde. Vala pannile ülejäänud õli ja või ning prae selles mõni minut hakitud sibulat. Puista peale jahu, kuumuta läbi ja lisa vähehaaval puljong. Lase 5 minutit keeda ning pane juurde sinep, tomatipüree, hapukoor ja maitseained. Hauta umbes minut, tõsta siis hulka liha ja seened. Hauta koos veel 10 minutit, selle ajaga peaks ka liha mõnusalt pehme olema. Nõruta penne, sega kastmega ning serveeri.
4- le
250 g pennet
290 g veisestrooganovi
1 sl jahu
soola, pipart
1 sl võid
1 sl õli
200 g šampinjone
1 hakitud punane sibul
1 sl jahu
3 dl veisepuljongit
2-3 sl Felix´i inglise sinepit
1 sl tomatipüreed või ketšupit
3 sl hapukoort
soola, pipart
hakitud värsket või kuivatatud peterselli
Pane pasta keema. Maitsesta liha soola ja pipraga ning puista üle jahuga. Kuumuta pannil pool või ja õli kogusest ning pruunista liha mitmes jaos. Tõsta liha eraldi kaussi ning prae pannil viilutatud seened. Tõsta ka seened pannilt liha juurde. Vala pannile ülejäänud õli ja või ning prae selles mõni minut hakitud sibulat. Puista peale jahu, kuumuta läbi ja lisa vähehaaval puljong. Lase 5 minutit keeda ning pane juurde sinep, tomatipüree, hapukoor ja maitseained. Hauta umbes minut, tõsta siis hulka liha ja seened. Hauta koos veel 10 minutit, selle ajaga peaks ka liha mõnusalt pehme olema. Nõruta penne, sega kastmega ning serveeri.
esmaspäev, 8. veebruar 2010
Mehhiko supp
Tervislik ja kergelt vürtsikas Mehhikopärane kana-tomatisupp. Kes pole eriline tšillisõber, võib selle asemel hoopis paprikat kasutada. Muide, see supp sobib hästi tervist turgutama, kui eelmisel õhtul pidutsemisega liialdatud, sest sisaldab hulgaliselt kasulikke komponente ainevahetuse taastamiseks.
4-le
2 sl oliivõli
1 hakitud punane sibul
4 purustatud küüslauguküünt
0,5-1 punane tšillikaun
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 l kanapuljongit
2 kanafileed
1 purk punaseid konservube
1 laimi mahl
soola, pipart
Serveerimiseks:
hakitud punast sibulat
hakitud tšillipipart
laimisektoreid
nachosid
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja küüslauk ning küpseta segades 5 minutit. Lisa juurde hakitud tšilli, tomatikonserv ja kanapuljong. Püreesta saumikseriga.
Lase supil keema minna. Lisa viilutatud kanafilee ja konservoad ning kuumuta 10 minutit. Lisa laimimahl ning viimistle maitse soola ja pipraga.
Serveerimisel paku eraldi kausikestes juurde hakitud punast sibulat, tšillit, laimisektoreid ning nachosid.
4-le
2 sl oliivõli
1 hakitud punane sibul
4 purustatud küüslauguküünt
0,5-1 punane tšillikaun
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 l kanapuljongit
2 kanafileed
1 purk punaseid konservube
1 laimi mahl
soola, pipart
Serveerimiseks:
hakitud punast sibulat
hakitud tšillipipart
laimisektoreid
nachosid
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja küüslauk ning küpseta segades 5 minutit. Lisa juurde hakitud tšilli, tomatikonserv ja kanapuljong. Püreesta saumikseriga.
Lase supil keema minna. Lisa viilutatud kanafilee ja konservoad ning kuumuta 10 minutit. Lisa laimimahl ning viimistle maitse soola ja pipraga.
Serveerimisel paku eraldi kausikestes juurde hakitud punast sibulat, tšillit, laimisektoreid ning nachosid.
neljapäev, 4. veebruar 2010
Tomatine kana-tajine
Lihtne ja kiirelt valmiv variant kuulsast Põhja-Aafrika hautisest, mis oma nime on saanud erilisest keraamilisest nõust - tajine, milles seda valmistatakse. Eriliselt mõnusa maitsenüansi lisab valmis roale sidrunisektorist peale piserdatud mahl.
4-le
300 g kana kintsulkiha, fileed vm.
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverit
1 sl mett
näpuotsatäis kurkumat
2 dl tomatipüreed või purustatud tomateid
2-3 dl kanapuljongit
2 porgandit
soola, pipart
2 tl maisitärklist + 2 tl vett
Serveerimiseks:
keedetud riisi
sidrunisektoreid
kuivatatud või värsket peterselli
Kuumuta kaanega haudepannis või spetsiaalses tajine-nõus õli. Lõika kanakintsuliha või filee väiksemateks tükkideks ja pruunista õlis. Tõsta pruunistatud kanaliha pannilt ja prae samas hakitud sibul, purustatud küüslauguküüned ja riivitud ingver, veidi aja pärast lisa ribadeks lõigatud porgandid ja kanatükid. Lisa tomatipüree, mesi, kurkum ning kuum kanapuljong. Hauta kaane all kuni kana on valmis (u. 20-30 minutit). Sega maisitärkis veega, lisa hautisele, kuumuta keemiseni ning tõsta siis tajine tulelt. Puista peale hakitud peterselli ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimisel paku juurde sidrunisektoreid, et sööjad saaksid toidule veidi sidrunimahla peale piserdada.
4-le
300 g kana kintsulkiha, fileed vm.
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverit
1 sl mett
näpuotsatäis kurkumat
2 dl tomatipüreed või purustatud tomateid
2-3 dl kanapuljongit
2 porgandit
soola, pipart
2 tl maisitärklist + 2 tl vett
Serveerimiseks:
keedetud riisi
sidrunisektoreid
kuivatatud või värsket peterselli
Kuumuta kaanega haudepannis või spetsiaalses tajine-nõus õli. Lõika kanakintsuliha või filee väiksemateks tükkideks ja pruunista õlis. Tõsta pruunistatud kanaliha pannilt ja prae samas hakitud sibul, purustatud küüslauguküüned ja riivitud ingver, veidi aja pärast lisa ribadeks lõigatud porgandid ja kanatükid. Lisa tomatipüree, mesi, kurkum ning kuum kanapuljong. Hauta kaane all kuni kana on valmis (u. 20-30 minutit). Sega maisitärkis veega, lisa hautisele, kuumuta keemiseni ning tõsta siis tajine tulelt. Puista peale hakitud peterselli ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimisel paku juurde sidrunisektoreid, et sööjad saaksid toidule veidi sidrunimahla peale piserdada.
esmaspäev, 1. veebruar 2010
Kihiline šokolaadimoussee kirsi-vaarikakreemiga
Võrratu hapuka kirsi-vaarikakreemi ning valge ja tumeda šokolaadiga kihiline magustoit, mis viib keele alla.
8-10 pokaali
Tume šokolaadimoussee:
1 munakollane
1/2 dl suhkrut
2 sl külma kohvi
100 g tumedat šokolaadi
1 dl (100 g) kohupiimapastat
2 dl vahukoort
Valge šokolaadimoussee:
100 g valget šokolaadi
2 dl (200 g) kohupiimapastat
2 dl vahukoort
(1 tl koorelikööri)
Kirsi-vaarikakreem:
2-3 dl kivideta kirsse ja vaarikaid (sügavkülmutatud)
1 dl kirsilikööri
1-2 tl maisitärklist
1-2 tl külma vett
Tumeda šokolaadimoussee valmistamiseks vahusta munakollane suhkruga, sega juurde külm kohv. Sulata šokolaad kuumaveevannil ning lisa muna-kohvisegule. Järgmisena sega juurde kohupiimapasta ning vahustatud koor. Tõsta moussee pooleks tunniks külmkappi.
Heleda moussee tegemiseks sulata valge šokolaad kuumaveevannil, sega juurde kohupiimapasta ja vahukoor.
Lisasin ka lusikatäie koorelikööri. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Kirsi-vaarikakreemi tegemiseks kasutasin sügavkülmutatud kirsse ja vaarikaid, mis olid mul suhkruga üle puistatud. Tõsta kirsid ja vaarikad potti, vala peale kirsiliköör ja kuumuta paar minutit. Sega maisitärklis veega ja vala pidevalt segades marjade juurde. Kuumuta segu keemiseni, tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Tõsta iga pokaali põhja võrdselt kirsi-vaarikakreemi, sellele tumeda šokolaadi mousseed ja kõige peale valge šokolaadi mousseed. Hoia serveerimiseni külmkapis.
8-10 pokaali
Tume šokolaadimoussee:
1 munakollane
1/2 dl suhkrut
2 sl külma kohvi
100 g tumedat šokolaadi
1 dl (100 g) kohupiimapastat
2 dl vahukoort
Valge šokolaadimoussee:
100 g valget šokolaadi
2 dl (200 g) kohupiimapastat
2 dl vahukoort
(1 tl koorelikööri)
Kirsi-vaarikakreem:
2-3 dl kivideta kirsse ja vaarikaid (sügavkülmutatud)
1 dl kirsilikööri
1-2 tl maisitärklist
1-2 tl külma vett
Tumeda šokolaadimoussee valmistamiseks vahusta munakollane suhkruga, sega juurde külm kohv. Sulata šokolaad kuumaveevannil ning lisa muna-kohvisegule. Järgmisena sega juurde kohupiimapasta ning vahustatud koor. Tõsta moussee pooleks tunniks külmkappi.
Heleda moussee tegemiseks sulata valge šokolaad kuumaveevannil, sega juurde kohupiimapasta ja vahukoor.
Lisasin ka lusikatäie koorelikööri. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Kirsi-vaarikakreemi tegemiseks kasutasin sügavkülmutatud kirsse ja vaarikaid, mis olid mul suhkruga üle puistatud. Tõsta kirsid ja vaarikad potti, vala peale kirsiliköör ja kuumuta paar minutit. Sega maisitärklis veega ja vala pidevalt segades marjade juurde. Kuumuta segu keemiseni, tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Tõsta iga pokaali põhja võrdselt kirsi-vaarikakreemi, sellele tumeda šokolaadi mousseed ja kõige peale valge šokolaadi mousseed. Hoia serveerimiseni külmkapis.