Ehk siis Maailma Parim Pirukas! Jah, kallid sõbrad, sugulased ja tuttavad - nüüd ma siis avaldan oma nn. firmaroa retsepti. Seda pirukat tellitakse minult praktiliselt igaks peoks ja sünnipäevaks ja mul on ülimalt hea meel, et see seenepirukas endale nii palju fänne on leidnud. Kuna ma olen seda pirukat alati n.ö. silma järgi teinud, siis koostisosad on kirjas umbkaudse täpsusega. Lisaksin veel ka ühe väga olulise märkuse: valmistada tuleks kindlasti samal päeval kui serveerite, nii on pirukas kõige mahlasem ja maitsvam.
4-le
500g pärmi-lehttainast
1l kukeseeni või 0,6l soolaseeni
200 g suitsukanaliha
1 sibul või porrulauk
100 g Merevaigu sulatatud juustu kukeseentega
100 ml 10% rõõska koort
natuke õli ja võid
vajadusel soola-pipart
Täidise jaoks haki seened, suitsukana ja sibul väikesteks tükkideks. Prae pannil killukese või ja õli segus sibul ja lisa siis seened (soolaseeni tuleks vajaduse korral eelnevalt kindlasti leotada, et nad liiga soolased poleks). Nüüd lisa kana ja mõne aja pärast ka Merevaigu juust ning rõõsk koor. Täidis peab jääma paksu seenekastme konsistentsiga, nii et vajadusel lisa veel kas sulajuustu või rõõska koort. Hauta veidi ning tõsta tulelt ja lase jahtuda. Rulli lehttaigen veidi õhemaks ristküliku suuruseks tükiks ja tõsta küpsetuspaberile. Jaota täidis ühele taignapoolele ja tõsta peale teine taignapool. Vajuta lahtised ääred kahvliga kinni ja tee piruka peale kahvliga mõned augud. Soovi korral võid pealt määrida lahtiklopitud muna ja vee seguga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus u. 15-20 mnutit, ehk kuni pirukas on pealt ilusa kuldpruuni jumega. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.